Wie zijn wij?

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. In de huidige tijd is het heel fijn om te weten wie je zelf bent, wat je wil en hoe je dit kunt bereiken. Dit geldt niet alleen voor studenten, dit geldt voor iedereen.

Maar hoe kom je er nou achter waar jouw kracht ligt? Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, effectiviteit en veerkracht. Allemaal begrippen die een grote bijdrage kunnen leveren aan de volmaaktheid van jouw leven. Mits je ze kan inzetten. Begrippen die wij misten in onze opleidingen. Wij geloven dat studenten het nodig hebben. Een stukje verdieping in jezelf zorgt voor meer harmonie, elkaar waarderen zorgt voor accepteren, het ontwikkelen van je volledige potentie, zorgt voor een betere levenskwaliteit, iemand bekrachtigen in zijn volledige potentieel, zorgt voor een bredere visie op het geheel en doen wat je leuk vindt, zorgt ervoor dat je in de juiste energie blijft. En laat de juiste energie nou net zijn wat we nodig hebben met zijn allen om de wereld een beetje beter te maken.

Hoe werkt Lumina Student?

Onderaan deze pagina kun je de bestaande modules vinden van ons workshopmateriaal. De genoemde modules zijn optioneel. Het programma kan 1,2,3 of 4 jaar beslaan. We ontwerpen een programma in nauwe samenwerking met de onderwijsinstelling. Dit betekent een maatwerkoplossing op basis van wensen, eisen en investeringsmogelijkheden. De kosten per student zijn afhankelijk van deze wensen en eisen. Graag komen wij, geheel vrijblijvend, langs om jouw ambities te inventariseren. In dit intakegesprek kijken we naar de huidige wijze van werken, haalbaarheid en het kostenplaatje. Wellicht levert de overstap naar Lumina Student ook een kostenbesparing op door het stroomlijnen van alle huidige inspanningen.

 

Andere onderwijsinstellingen maken al gebruik van ons programma. Mocht je met deze onderwijsinstellingen willen sparren, dan kunnen wij jou in contact brengen met onze referenten.

Aan de slag gaan met Lumina Student is makkelijk

Persoonlijke ontwikkeling is van onschatbare waarde in de tijd van nu

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. In de huidige tijd is het heel fijn om te weten wie je zelf bent, wat je wil en hoe je dit kunt bereiken. Dit geldt niet alleen voor studenten, dit geld voor iedereen. Maar hoe kom je er nou achter waar jouw kracht ligt? Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, effectiviteit en veerkracht. Allemaal begrippen die een grote bijdrage kunnen leveren aan de volmaaktheid van jouw leven. Mits je ze kan inzetten. Begrippen die wij misten in onze opleidingen. Wij geloven dat studenten het nodig hebben. Een stukje verdieping in jezelf zorgt voor meer harmonie, elkaar waarderen zorgt voor accepteren, het ontwikkelen van je volledige potentie, zorgt voor een betere levenskwaliteit, iemand bekrachtigen in zijn volledige potentieel, zorgt voor een bredere visie op het geheel en doen wat je leuk vindt, zorgt ervoor dat je in de juiste energie blijft. En laat de juiste energie nou net zijn wat we nodig hebben met zijn allen om de wereld een beetje beter te maken.

Docenten over werken met Lumina Student
Wil Pruijssers

“Toch een beetje mijn passie, jonge mensen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ik doel daarmee vooral op professionalisering. De studenten stromen in vanaf de middelbare school en krijgen diverse kennisvakken voorgeschoteld. Het lesmateriaal in professioneel gedrag had een upgrade nodig. Op de werkvloer draait het niet alleen om kennis en vaardigheden, maar ook om bewustwording van eigen gedrag. Mijn stellige overtuiging is dat – met inachtneming van wie je in de basis bent – iedereen in staat is om zich óók op persoonlijk vlak te ontwikkelen. En dat die persoonlijkheid ook kan variëren. Soms is de creatieveling in staat om gestructureerd te werken. Tegenpolen sluiten elkaar niet uit.”

Klik hier voor de volledige casestudy: Casestudy Haagse Hogeschool

Karlien Klijn

De gedragsregels zijn vastgelegd in een echte Code of Conduct. Het werkveld stelt de disciplinaire gedrevenheid van BUAS bijzonder op prijs. “Dat geldt ook voor onze inspanningen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit valt onder het vak Management Development Programma als vast onderdeel van het lesprogramma.” Daarin leren studenten naar zichzelf te kijken, de eigen kwaliteiten en het eigen gedrag onder ogen te zien. “Om te ervaren hoe dit gedrag op anderen overkomt en wat het effect daarvan is. Zeker als de spanning toeneemt.” Andermans gedrag lezen hoort hier ook bij. Studiebegeleider Karlien Klijn haakt in: “dit onderdeel levert een geweldige eye-opener op voor studenten. Wat we bereiken is dat irritaties verdwijnen en meer begrip voor elkaar ontstaat. Teambuilding dus. Na de ervaring volgt de openbaring.”

Klik hier voor de volledige casestudy: Casestudy Breda University of Applied Sciences

Sandra Heijstermann

“Voor mij is het niet iets magisch. Ik zie het programma als een hulpmiddel om mensen te helpen bij het in de spiegel kijken. De profielschets levert precies dàt op wat je zelf niet onder woorden kunt brengen.” Studenten reageren vaak positief verrast op de uitslag.“Omdat de profielschets zo’n rake typering is van de eigen persoonlijkheid. Vooral in onze academie die een grote diversiteit aan studenten aantrekt.” In jargon: een Accountancy opleiding met een voorkeur voor een nuchtere focus en disciplinegedreven.“Met vaak als uitdaging creativiteit of mensgerichtheid. Als dat bekend is, gaan we werk maken van de ontwikkeling van bijvoorbeeld empathie. Studenten krijgen tijd om de soft skills te verbeteren. De coach helpt mee bij het ontwikkelen van doelgerichte activiteiten.”

Klik hier voor de volledige casestudy: Casestudy Avans

Waarom jij voor Lumina Student kiest

Workshops
Hieronder zie je de thema’s die aan bod komen in de verschillende lessen. Het is mogelijk al bestaande workshops te gebruiken, maar we helpen je ook graag om workshops op maat te maken.

Na het invullen van de vragenlijst krijgt elke student een profielschets waarin zijn/haar gedrag beschreven staat. Door inzicht in jezelf te krijgen, krijg je inzicht in de ander. In deze workshop leert de student hoe hij/zij het beste kan samenwerken.

In deze workshop leert de student feedback geven en ontvangen van zijn peers.

In deze workshop gaat de student aan de slag met waar zijn/haar passie en talenten liggen.

Kritisch denken is belangrijk geworden, omdat… Daarom leert de student in deze workshop kritisch te denken.

Omgaan met stress is moeilijk, omdat je jezelf van een andere kant laat zien (in jargon van Lumina: je overbelaste kant). De student leert in deze workshop wat er met hem/haar gebeurt onder druk en hoe hij/zij hiermee om kan gaan.

Samenwerken met collega’s of klanten is anders dan samenwerken met vrienden. De student leert hoe je het beste professioneel kan samenwerken.

Waarvan raakt de student nou echt gemotiveerd? In deze workshop leert de student waar zijn drijfveren en motivatie zitten en vandaan komen en hoe deze het beste in te zetten.

Wanneer je de verschillen in iemand anders waardeert, zal je ook beter met diegene kunnen samenwerken. Dit begint door te begrijpen dat iemand met ander gedrag nog wel een positieve intentie kan hebben.

Eén van de competenties waaraan een student moet voldoen om het werkveld in te gaan is het beheersen van de leiderschapsskills. In deze workshop krijgt de student alles over leiderschap.

Niets is zo eng als een sollicitatie op het moment dat een student stage gaat lopen of op zoek is naar een baan. Aan de hand van de profielschets leert de student een sollicitatiegesprek voor te bereiden en te voeren.

Niet elk gesprek is even leuk. De student leert in deze workshop het slechtnieuwsgesprek te voeren aan de hand van de profielschets.

Het is belangrijk om beheerst om te kunnen gaan met conflicten in plaats van uit je slof te schieten. In deze workshop leert de student hoe hij/zij om kan gaan met conflicten.

Verandering is niet voor iedereen even leuk. In deze workshop leert de student wat er komt kijken bij verandering in een organisatie op persoonlijk vlak.

Sommige mensen hebben een overtuiging waar je het niet mee eens bent en willen ook niet snel afwijken van deze mening. De student leert in deze workshop om te gaan met beperkende overtuigingen.

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over Lumina Student? Stuur ons dan een bericht via het onderstaande formulier.