Waarom Lumina Learning?

Bij Lumina Learning geloven we dat zinvolle persoonlijke groei mensen helpt om zich beter aan te passen en sterke persoonlijke en zakelijke relaties op te bouwen.
Geboren uit een verlangen om een alternatief te bieden voor verouderde, stereotype persoonlijkheidstesten die persoonlijke groei beperken, creëren wij humanistische en inclusieve psychometrie die de volledige diepte en potentie van de dynamiek in de persoonlijkheid van mensen onthult.
Vermijden van types, labels of hokjes; onze volgende generatie leerinstrumenten helpen je de juiste mensen aan te nemen, hun persoonlijke groei te versnellen en jouw organisatie te transformeren.
female practitioner leading development workshop lumina splash

Het combineren van business psychologie en technologie

Wij zijn pioniers op het gebied van innovatieve psychometrie die geavanceerde technologie combineert met jarenlang onderzoek naar persoonlijkheid en prestaties. Van kleurrijke profielschetsen tot praktische apps, onze tools helpen mensen om erachter te komen wie ze zijn, verhogen hun zelfbewustzijn en veranderen hun gedrag. Onze humanistische selectie- en ontwikkelingsoplossingen versnellen de emotionele, relationele en leiderschapsontwikkeling waardoor het succes van onze klanten mogelijk wordt gemaakt.

Wat wij bieden:

Toegang tot een krachtige methode, ondersteund door een breed scala aan instrumenten en profielschetsen, die de beste beproefde oplossingen mogelijk maken

Specifieke, gepersonaliseerde selectieoplossingen die kostenverlagend zijn en tegelijkertijd de betrokkenheid en het behouden van jouw mensen vergroten

Innovatieve ontwikkelingsoplossingen die zorgen voor persoonlijke groei, goed presterende teams en transformationele leiders

Betrokkenheid van en uitwisseling van vaardigheden uit een wereldwijd netwerk van deskundige adviseurs, facilitators en coaches

Zie ons wereldwijde netwerk

Lumina Learning is een wereldwijd netwerk van professionals en practitioners die actief zijn in meer dan 40 landen over de hele wereld.

Waarom het werkt:

Met de nieuwe generatie psychometrie moedigt de Lumina Learning aanpak zelfbewustzijn en bewustzijn van anderen aan op de juiste manier, met een 21ste eeuwse aanpak!
Why Lumina Learning works
1.
Door een humanistische benadering te volgen en mensen te zien als "human beings" in plaats van "human doings", helpen onze practitioners organisaties hun prestaties te transformeren door hun mensen te transformeren.
2.
Je totale persoonlijkheid, zonder vertekend beeld of aannames. Geen labels, types of stereotypen - we geven mensen de tools om hun hele manier van zijn te begrijpen; om hun potentieel ongehinderd door beperkingen te verkennen.
3.
Vermijd het hokjes denken. Je bent niet alleen extravert òf introvert, niet alleen een denker òf een voeler. In tegenstelling tot andere leerinstrumenten laat Lumina Learning zien hoe je met alle aspecten van jouw persoonlijkheid kunt werken. Omarm de paradox!
4.
Drie persona's in één keer gemeten - jouw Instinctieve, Dagelijkse en Overbelaste gedrag. Begrijp de dynamiek van jouw persoonlijkheid zonder dat je extra aanvullende onderzoeken hoeft uit te voeren.

Waarom klanten kiezen voor de aanpak van Lumina Learning:

Het werkt -duidelijke, kleurrijke en gemakkelijk te begrijpen modellen die gepersonaliseerd zijn en volledig zijn aan te passen aan de wensen van de klant.

Het is ervaringsgericht - De leerervaringen en de praktische taal creëren beelden die mensen makkelijk bij blijven en hierdoor nog jaren kunnen toepassen.

Het is interactief -en onze Lumina Splash-app geeft een concrete memorabele weergave van wie je bent en die je op je mobiel of tablet kunt meenemen en met anderen kunt delen.

Het is holistisch - van selectie tot werving, van ontwikkeling tot loopbaanbegeleiding, we hebben oplossingen op maat voor iedereen.

Het is accuraat - wetenschappelijk gevalideerde beoordelingen besparen tijd en versnellen het leren voor individuen en teams aanzienlijk.

Het omarmt de filosofie van de 21e eeuw -en geeft ruimte voor inclusiviteit en diversiteit. Daarnaast worden vooroordelen verwijdert, zodat er geen vertekend beeld ontstaat.

Wij werken voor de meest uiteenlopende klanten

adidas logo

Adidas

Lumina Learning werkte samen met de financieel directeur van Adidas om de medewerkerstevredenheid te verbeteren. Met behulp van Lumina Spark en Lumina Leader 360 kon Adidas de interne communicatie op directie niveau transformeren. Dit leidde tot een significante verbetering van de resultaten in de Employee Engagement Index.
tesco logo

Tesco

Tesco heeft met Lumina Learning gewerkt aan de implementatie van een nieuwe strategie met een sterke focus op de behoeften van de klant. Om de teamprestaties naar een hoger niveau te tillen, werd een Lumina Team-programma ontwikkeld. Dit belichtte sleutelcompetenties en maakte de weg vrij voor sterkere communicatieprocessen. De nieuwe strategie van Tesco is met succes geïmplementeerd en de teamprestaties zijn aanzienlijk verbeterd.
havas logo

Havas Group

Havas Group heeft met succes Lumina Spark, Lumina Emotion en Lumina Leader 360 ingebed in een aantal wereldwijde initiatieven voor talentontwikkeling. Deze omvatten programma's voor het ontwikkelen van toekomstige leiders, het helpen van vrouwen in hogere functies om door te gaan naar de volgende fase van hun loopbaan en het verbeteren van de communicatie tussen ervaren leiders. De CEO van de Havas Group heeft ook Lumina Spark persoonlijk ervaren.
nhs logo

NHS

De op vier na grootste werkgever ter wereld met 1,7 miljoen werknemers, de Britse nationale gezondheidsdienst (NHS), ziet elke 36 uur 1 miljoen patiënten. In zo'n stressvolle omgeving is het erg belangrijk om te begrijpen hoe je onder druk reageert. Lumina Spark is gebruikt in een aantal NHS Trusts voor conflictbemiddeling, boardontwikkeling, werving en onboarding, door het verbeteren van zelfbewustzijn en bewustzijn van anderen.

Maak kennis met alle producten van de Lumina Learning familie

Voordelen

Lumina Learning Assessments helpen jou en jouw organisatie om:

Ontwikkel een pijplijn van transformationele leiders

Betere aansturing van personeel en het creëren van goed presterende teams

Verbeter de vaardigheden van jouw salesteam en verkoop vanuit een strategisch gedachtengoed

Verhoog de productiviteit en persoonlijke effectiviteit op alle niveaus aanzienlijk

Aantrekken en behouden van "high potential" talent

Bereik het volledige potentieel

Samengevat, we streven naar blijvende verbetering van prestaties en winstgevendheid door praktische ontwikkeling van mensen op alle niveaus!

Case Studies - 23/06/2020
Wereldhave – Blauw met een rode stip….

WERELDHAVE GROEIT TEGEN DE STROOM IN   “Uiteindelijk is er maar één manier om een ambitieuze doelstelling te realiseren. Dat is alle mensen in het team zover krijgen dat ze rennen en vliegen en alleen de juiste dingen doen. Daarom selecteer ik aan de voorkant vooral op persoonlijkheid. Om zeker te zijn dat de nieuwe

Case Studies - 23/06/2020
De Haagse Hogeschool -Module ‘BV Ik i.o.’ – mr. Wil Pruijssers

“Dit kan niet waar zijn, maar het klopt precies”   ‘GOTE STAP IN ZELFBEWUSTZIJN EN BEWUST- WORDING’   De Haagse Hogeschool verwelkomt dagelijks rond de twintigduizend studenten. In het hart van de hofstad volgt een nieuwe generatie bestuurders een brede waaier aan studierichtingen. Bij de opleiding Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) staat sinds september

Case Studies - 23/06/2020
FrieslandCampina – Samenwerking, gedrag en feedback voor een betere teamprestatie

“HET BESTE UIT ELKAAR NAAR BOVEN HALEN”   De Koninklijke FrieslandCampina NV doet het dagelijks: in meer dan honderd landen miljoenen consumenten voorzien van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. “De medewerkers die hieraan bijdragen weten precies wat we daarvoor moeten doen, maar minder over hoe we dat precies moeten doen.” Martijn Stork is bij de zuivelreus

Case Studies - 23/06/2020
Fokker – Samen, in goede harmonie, productief zijn

‘MENSEN EN GEDRAG, DAAR GAAT HET OM’   Fokker Aerostructures speelt vanuit Papendrecht en Hoogeveen nog steeds een rol van betekenis in de luchtvaartindustrie. De high-tech onderneming ontwerpt en produceert vliegtuigonderdelen voor hoogvliegers als Airbus, Boeing en de JSF. Bijna vijfduizend medewerkers acteren continu onder hoogspanning om aan de extreme kwaliteits- en veiligheidseisen te voldoen.

Case Studies - 23/06/2020
St Elizabeth – TweeSteden Ziekenhuis – Samenwerken is de core business van intensive care

Over de intentie bestaat geen enkele twijfel. In een ziekenhuis zijn de intensivisten (medisch specialisme Intensive Care) verantwoordelijk voor het verplegen en bewaken van ernstig zieke patiënten. De opnames zijn voor een deel gepland, voor een deel spoed. Goede samenwerking is van essentieel belang: ten eerste omdat de zorg 24/7 doorgaat. Ten tweede omdat naast

Case Studies - 23/06/2020
Breda University of Applied Sciences – Fundament onder samenwerking studenten Breda University of Applied Sciences

‘NA DE ERVARING VOLGT DE OPENBARING’   Om het succes van een onderwijsinstelling in kaart te brengen, zijn twee indicatoren voldoende. Eerst het uitvalpercentage en daarna de aansluiting op de arbeidsmarkt. Met andere woorden: hoeveel studenten haken tussentijds af en hoe groot is de kans op een baan voor gediplomeerden. Breda University of Applied Sciences

Case Studies - 23/06/2020
Avans – De hard en soft skills van Avans Hogeschool Breda

Van student tot volwaardig beroepsbeoefenaar Alle hbo-instellingen staan voor dezelfde opgave: hoe ontwikkelt een student zich tot volwaardig beroepsbeoefenaar die klaar is voor de arbeidsmarkt. Een gelijkluidend antwoord is nog niet gevonden. De Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) van Avans Hogeschool in Breda, ziet vooral heil in zelfreflectie. “Door studenten meer houvast en

Case Studies - 23/06/2020
Amphia Ziekenhuis – Voorkomen is beter dan genezen

Het klinkt alleszins redelijk uit de mond van een medisch specialist: “voorkomen is beter dan genezen.” Dat is dan ook precies wat Remco Djamin voor ogen staat. De longarts is voorzitter van het bestuur van het coöperatieve Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia. De oprichting van dit extra bestuursorgaan in april 2015, moet de organisatiegraad, doelmatigheid en